Ten voeten uit

(mijn columns over reflexzonetherapie)


Ontspanning en nieuwe energie nodig? Verwen je voeten!

 
Van kop tot teen

 
Hooikoorts

 
Aandacht voor jezelf

 
Meimaand voetenmaand: Kanker, laat u niet onder de voeten lopen

 
Samenloop voor Hoop

 
Het belang van gezonde voeten voor een gezond lichaam

 
De 'r' is weer in de maand

 
Stapje terug

 
Voorjaarsschoonmaak

 
Eten, diëten en leefgewoontes

 
Vakantie

 
Reflexzonetherapie en omgaan met pijn

 
Rouwverwerking

 
Reflexzonetherapie en huidproblemen

 
Hoofdpijn

 
Vermoeidheid

 
Reflexzonetherapie bij kanker

 
Stress is geen ziekte maar een gezonde reactie op een ongezonde situatie

 

Wetenschappelijk Onderzoek

Het effect van VoetreflexPlus therapie ...
Het effect van VoetreflexPlus therapie op de kwaliteit van leven bij patiënten met verschillende aandoeningen en klachten. Meer lezen?
 
Onderzoeksverslag Brabant Zorg medewerkers ...
De directie van Total Health wil graag in de praktijk aantonen wat het effect is van VoetreflexPlus Meer lezen?
 
Wetenschappelijk onderzoek VoetreflexPlus™ behandelingen
De opleiding van Total Health leidt studenten op tot VoetreflexPlus™ therapeut. In het derde leerjaar Meer lezen?
 
Verslag pilot tbv Amphia
Pilot “Welke bijdrage kan VoetreflexPlus™ massage leveren aan vermindering van de bijwerkingen voor patiënten die hun eerste Meer lezen?
 


?

Berichten

Het thema van 2019 is stress en burn out. Lees hier meer over in de VNRT krant.

VNRT Krant
Thema Stress en Burn Out Meer lezen?
 

Oktober 2018
Het behalen van mijn diploma Voetreflex Plus Therapeut in de Mooi Son en Breugel Krant.
Lees het interview onder 'Artikelen'.
Artikelen

Interview DMSBK

 
Interview ED

 
Alternatieve geneeswijze: reflexologie 'net zo effectief als pijnstillers'
Reflexologie werkt mogelijk net zo effectief als pijnstillers, zo blijkt uit een nieuwe wetenschappelijke studie. Daarmee wordt de alternatieve geneeswijze niet langer tot de pseudowetenschap gerekend.
Britse onderzoekers ontdekten dat mensen na een behandeling bijna de helft minder pijn voelden en twee keer zo lang pijn konden verdragen.
Dr. Carol Samuel van de Universiteit van Portsmouth, een getraind reflexoloog, zei dat deze therapie voor het eerst wetenschappelijk is getest als behandeling voor acute pijn.

Acupunctuur
Op basis van de onderzoeksresultaten zegt Samuel dat reflexologie kan worden gebruikt als complementaire behandeling van aandoeningen als artrose, rugpijn en kanker. Proefpersonen moesten hun hand gedurende twee sessies in ijswater dompelen. Tijdens de eerste sessie kregen ze eerst reflexologie voordat ze hun hand in het water staken. Gedurende de tweede sessie dachten ze dat hun pijn werd verzacht door een machine, die in feite uit stond. De onderzoekers ontdekten dat deelnemers hun hand langer in het water konden houden als ze van tevoren reflexologie hadden gekregen. Daarnaast konden ze pijn gedurende een langere periode verdragen.
“Reflexologie vermindert pijnsensaties,” lichtte Dr. Samuel toe. “Reflexologie werkt waarschijnlijk op dezelfde manier als acupunctuur, waarbij het brein chemische stoffen aanmaakt die de pijnsignalen verminderen.”

Energiedoorstroming
Reflexologie is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. Reflexologie meent dat energiedoorstroming de basis is van onze gezondheid en dat ziekte het gevolg is van energieblokkades.
Coauteur van de studie Dr. Ivor Ebenezer zei: “Complementaire en alternatieve therapieën worden vaak bekritiseerd en zijn daardoor mogelijk nooit goed wetenschappelijk onderzocht.”
Dr. Samuel voegde toe dat het onderzoek zich in een vroeg stadium bevindt en dat meer werk nodig is om erachter te komen hoe reflexologie exact werkt. De studie is gepubliceerd in het Journal of Complementary Therapies in Clinical Practice. De onderzoekers zijn verbonden aan de Universiteit van Portsmouth in Engeland.

Bron: Telegraph.co.uk
 


Interessante weetjes:

- ‘Medisch’ en ‘meditatie’ komen van hetzelfde Latijnse woord ‘méredi’ Dat betekent: genezen.
- Wij zijn lichtwezens en hebben zonlicht nodig. Het woord ‘zon’ is niet voor niets een onderdeel van het woord ‘gezondheid’.
- Het onvoldoende volgen van onze roeping, kan stress, vermoeidheid en uiteindelijk fysieke klachten geven. Wanneer wij niet doen waarvoor we ‘gezonden’ zijn is er geen ‘gezond’heid.
- Je hart is de kapitein die aangeeft waar je heen wilt, je hoofd is de stuurman en de bemanning die de route uitstippelen en zorgen dat je daar aankomt. Je lichaam is het schip waar je goed voor moet zorgen, zodat het niet zinkt. De meeste mensen zitten alleen maar in hun hoofd…. (aldus Nienke Thurlings)

?

Weet je dat….

- een mens gemiddeld 8.000 stappen per dag zet en dus zo’n 4 keer de aarde rond loopt in zijn leven?
- een voet uit 26 botten bestaat?
- er blote voetenpaden zijn? Door het lopen op blote voeten over verschillende ondergronden, masseer je als het ware je voeten. Dit vitaliseert, is ontspannend en erg leuk!