Nieuws


Oktober 2018
Het behalen van mijn diploma Voetreflex Plus Therapeut in de Mooi Son en Breugel Krant.

Interview DMSBK

 

?Juni 2017
Glansrijk geslaagd voor het 2de jaar Voetreflex Plus met daarin de Chinese geneeskunde gecombineerd met de voetreflex. De uitslag kreeg ik toen heerlijk op vakantie was in Oostenrijk. Daar hadden ze meteen de vlag voor me uitgehangen ;-). Ik heb veel zin in het 3de leerjaar waarin ik mij verder kan gaan ontwikkelen en specialiseren.
8 februari 2016
Vandaag heb ik me ingeschreven om het 2de jaar Voetreflex Plus bij Total Health als bijscholingsjaar te gaan doen. Ik heb er heel veel zin in om mijn kennis en ervaring verder uit te breiden middels verdieping in Chinese geneeskunde, filosofie en massagetechnieken en energetische geneeskunde. Ik kijk er naar uit in september te beginnen!

VoetreflexPlus therapie wetenschappelijk bewezen
Het effect van VoetreflexPlus therapie op de kwaliteit van leven bij patiënten met verschillende aandoeningen en klachten. Meer lezen?
 

?Ten voeten uit

(onder deze rubriek zal ik met regelmaat een column schrijven over Reflexzonetherapie)

Ontspanning en nieuwe energie nodig? Verwen je voeten!

 
Van kop tot teen

 
Hooikoorts

 
Aandacht voor jezelf

 
Meimaand voetenmaand: Kanker, laat u niet onder de voeten lopen

 
Samenloop voor Hoop

 
Het belang van gezonde voeten voor een gezond lichaam

 
De 'r' is weer in de maand

 
Stapje terug

 
Voorjaarsschoonmaak

 
Eten, diëten en leefgewoontes

 
Vakantie

 
Reflexzonetherapie en omgaan met pijn

 
Rouwverwerking

 
Reflexzonetherapie en huidproblemen

 
Hoofdpijn

 
Vermoeidheid

 
Reflexzonetherapie bij kanker

 

Artikelen

Interview ED

 
Alternatieve geneeswijze: reflexologie 'net zo effectief als pijnstillers'
Reflexologie werkt mogelijk net zo effectief als pijnstillers, zo blijkt uit een nieuwe wetenschappelijke studie. Daarmee wordt de alternatieve geneeswijze niet langer tot de pseudowetenschap gerekend.
Britse onderzoekers ontdekten dat mensen na een behandeling bijna de helft minder pijn voelden en twee keer zo lang pijn konden verdragen.
Dr. Carol Samuel van de Universiteit van Portsmouth, een getraind reflexoloog, zei dat deze therapie voor het eerst wetenschappelijk is getest als behandeling voor acute pijn.

Acupunctuur
Op basis van de onderzoeksresultaten zegt Samuel dat reflexologie kan worden gebruikt als complementaire behandeling van aandoeningen als artrose, rugpijn en kanker. Proefpersonen moesten hun hand gedurende twee sessies in ijswater dompelen. Tijdens de eerste sessie kregen ze eerst reflexologie voordat ze hun hand in het water staken. Gedurende de tweede sessie dachten ze dat hun pijn werd verzacht door een machine, die in feite uit stond. De onderzoekers ontdekten dat deelnemers hun hand langer in het water konden houden als ze van tevoren reflexologie hadden gekregen. Daarnaast konden ze pijn gedurende een langere periode verdragen.
“Reflexologie vermindert pijnsensaties,” lichtte Dr. Samuel toe. “Reflexologie werkt waarschijnlijk op dezelfde manier als acupunctuur, waarbij het brein chemische stoffen aanmaakt die de pijnsignalen verminderen.”

Energiedoorstroming
Reflexologie is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. Reflexologie meent dat energiedoorstroming de basis is van onze gezondheid en dat ziekte het gevolg is van energieblokkades.
Coauteur van de studie Dr. Ivor Ebenezer zei: “Complementaire en alternatieve therapieën worden vaak bekritiseerd en zijn daardoor mogelijk nooit goed wetenschappelijk onderzocht.”
Dr. Samuel voegde toe dat het onderzoek zich in een vroeg stadium bevindt en dat meer werk nodig is om erachter te komen hoe reflexologie exact werkt. De studie is gepubliceerd in het Journal of Complementary Therapies in Clinical Practice. De onderzoekers zijn verbonden aan de Universiteit van Portsmouth in Engeland.

Bron: Telegraph.co.uk