Reflexzonetherapie

Deze therapie gaat uit van het holistisch mensbeeld; lichaam en geest zijn een, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Massage van de voeten heeft dan ook zowel een lichamelijke als geestelijke werking.

Reflexzonetherapie is een methode om het van nature in iedereen aanwezige zelfherstellend vermogen te activeren en ondersteunen. Het is een massagetechniek, die de disbalans in de mens opheft en het natuurlijk evenwicht helpt te herstellen. Tevens versterkt reflexzonetherapie het immuunsysteem.

Uitgangspunt bij deze therapie is dat op de handen, voeten en oren zich zones bevinden die corresponderen met alle organen en weefsels in het lichaam, de zogenaamde reflexzones. Door op deze punten, middels speciale technieken, met duim of vingers druk uit te oefenen, wordt de doorbloeding verbeterd en krijgt het lichaam kans afvalstoffen op te ruimen, waardoor de bijbehorende organen en lichamelijke functies beter in balans komen.

Reflexzonetherapie kan goed toegepast worden bij allerlei klachten maar ook voor mensen zonder klachten kan het een weldaad zijn. Vanwege het ontspannende effect kom je zowel lichamelijk als geestelijk tot rust. Hierdoor verminderen stressgevoelens en kom je beter in je vel te zitten wat je minder vatbaar maakt voor ziektes.