Tenen Lezen

Tenenlezen is een kennissysteem dat het mogelijk maakt karakter, persoonlijkheid en gedrag te analyseren door de stand en de vorm van tenen te interpreteren. Laat de tenen vertellen, tenen zijn namelijk de spiegels van je leven. De stand en de vorm van de tenen laten zien hoe iemand in elkaar zit. Tenen tonen hoe er met gevoel en met verstand wordt omgegaan. Je kunt erachter komen hoe iemand met zijn emoties en energieën omgaat. Welke sterke en minder sterke kanten er in een karakter zitten.

Waar is het op gebaseerd?
Tenenlezen gaat uit van het holistische principe. Lichaam en geest vormen een onlosmakelijk geheel en dus kun je in een deel (de tenen) het geheel (de persoon) weerspiegeld zien. De Nederlanders Margriet en Imre Somogyi hebben vanaf de jaren 70 wereldwijd onderzocht wat tenen weerspiegelen. Uiteindelijk hebben zij dit in boekvorm de wereld in gebracht.
 
Voor wie?
Tenenlezen is er voor iedereen die nieuwsgierig is. Voor mensen die van tijd tot tijd even stil willen staan bij de dingen die ze doen en de keuzes die ze maken. Kortom: voor iedereen die dicht bij zichzelf wil blijven.
 
Wat kun je er mee?
Tenenlezen is praktisch en direct toepasbaar op verschillende gebieden:
Jezelf leren kennen.
Tenenlezen is een geschikte methode om zelfkennis op te doen. Het biedt je inzicht waar voor jou kansen liggen en eventuele valkuilen. Zo kan het je ondersteunen bij het nemen van beslissingen. Tenenlezen helpt je om vanuit jouw eigen kwaliteiten en kracht keuzes te maken die bij jou passen.
Relaties
Tenenlezen biedt handvatten voor het versterken van relaties. Inzicht in jouw eigen persoonlijkheid en die van de ander kan leiden tot meer wederzijds begrip en respect.
Hulp bij opvoeding
Tenenlezen is een welkome hulp bij opvoeding. Wanneer opvoeders inzicht krijgen in hun kind kunnen zij bewustere keuzes maken die aansluiten bij het kind en zijn ontwikkeling.
Beroep/opleiding
Tenenlezen geeft jou informatie (over je kwaliteiten en valkuilen) die van grote waarde kan zijn voor keuzes die je maakt op het gebied van opleiding of beroep.
Hulpverlening
Tenenlezen biedt hulpverleners handvatten om zorg op maat te leveren aan de mensen die aan hun zorg zijn toevertrouwd.
 


Consult:
- In een persoonlijk consult zal ik aan de hand van vorm en stand van je tenen vertellen wat jouw tenen mij vertellen over jou.
- Bij een schriftelijk consult stuur je een foto van jouw tenen, aan de hand hiervan zal ik je tenen analyseren. Vervolgens ontvang je hiervan een schriftelijke analyse.
Workshop:
Hierbij leer je samen met collega’s, familie of vrienden welke teen wat zegt en in grote lijnen hoe je dat kunt interpreteren. Vervolgens gaan jullie dit in de praktijk brengen door bij elkaar naar de tenen te gaan kijken. Dit is een erg leuk en ontspannen samenzijn wat tegelijkertijd inzichten en begrip voor elkaar kan geven. Belangrijk hierbij is de voorwaarde respectvol met elkaar om te gaan.
Kosten € 25,- p.p.
Datum: in overleg