skip to Main Content

Familieopstellingen brengen thema’s en patronen aan het licht waar we ons normaal gesproken niet bewust van zijn. Binnen mijn praktijk maak ik gebruik van halfedelstenen. Door je daarmee een situatie op te laten stellen kan niet alleen het familiesysteem, maar kunnen ook andere systemen of een lichamelijke klacht worden weergegeven. Daardoor kun je er van een afstand naar kijken. De taal van het beeld maakt het innerlijke zichtbaar.

Het doel van familieopstellingen

Een familieopstelling maakt het probleem, het systeem of patroon dat daarmee samenhangt inzichtelijk. Het doel van een opstelling is in eerste instantie bewustwording. Het kan je persoonlijke handelen verhelderen. Het kan ook inzicht geven in de persoonlijke plaats binnen een familie of ander systeem en in de onderliggende problematiek van klachten. Door de verworven inzichten kunnen innerlijke conflicten oplossen en blokkades worden opgeheven. Ook kunnen ze een positieve invloed hebben op (de beleving van) de eigen gezondheid. Elke klacht is immers vastgezette energie, elk nieuw inzicht brengt vastzittende energie in beweging.

Familieopstellingen in combinatie met reflexzonetherapie

Wanneer de oorzaak van een klacht helder is geworden, kan de aanpak hierop gericht worden, wat weer een positieve invloed heeft op de effectiviteit van de behandelingen. Daarnaast kunnen verkregen inzichten worden geïntegreerd door de opstelling af te ronden met een voetreflexmassage. Zo kan de nieuwe informatie worden opgenomen in het geheugen en in het lichaamsbewustzijn. Dit kan een positief effect hebben op het herstel van klachten en op het behouden van balans.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Neem gerust contact met mij op.

Back To Top