skip to Main Content

Omdat het belangrijk is te weten met wie je een afspraak maakt, stel ik me graag aan je voor.

Over mij

Ik ben Gineke de Laat. Ik ben bevlogen, enthousiast en betrokken. Ik houd van rust en breng graag mijn tijd door in de natuur. De natuur is voor mij een erg fijne manier om tot rust te komen en op te laden. Toch ben ik me pas bewust geworden van het effect van de natuur door reflexzonetherapie. Het stelde me in staat bewust te gaan ervaren hoe mijn lichaam reageert en wat ik zelf kan doen om me goed te voelen. Daardoor ontdekte ik dat het voor mij heel belangrijk is te leven en werken vanuit mijn hart. Het stelt mij in staat rust te bieden. Dat ik door mijn behandelingen met oprechte aandacht en aanraking zo veel moois kan betekenen, is voor mij heel waardevol. Op deze manier kan ik de wereld om mij heen net iets mooier en zachter maken en dat voelt goed.

Over Gineke De Laat

Mijn interesse voor reflexzonetherapie

Het mooie aan reflexzonetherapie is dat het op natuurlijke wijze de mens meer in balans brengt. Dit heeft niet alleen invloed op de klacht, maar op het totale welzijn. In de loop der jaren ben ik me steeds meer gaan richten op de (metafysische) oorzaak achter de klacht om bewustwording te creëren en de massages daarop te richten.

Opleidingen

Na een aantal jaren als doktersassistente gewerkt te hebben, ben ik de beroepsopleiding reflexzonetherapie gaan volgen bij instituut Kosmos in Eindhoven. Aansluitend heb ik bij de ANZN nog verschillende modules afgerond. Beide zijn geaccrediteerde HBO-opleidingen. Hoewel ik jaarlijks met veel enthousiasme verschillende bijscholingen volg, had ik na 10 jaar behoefte aan nieuwe ‘voeding’. Vandaar dat ik ben ingestroomd in het tweede leerjaar van de VoetreflexPlus bij Total Health. Tijdens de opleiding heb ik mij gespecialiseerd in het combineren van de Traditionele Chinese Geneeskunde en bijbehorende technieken met de Westerse reflexzonetherapie, waardoor ik tijdens de behandelingen meer te bieden heb.

IEMT opleiding

In 2019 kwam ik via een collega-therapeut in Son in contact met IEMT. Het wekte meteen mijn interesse en enthousiasme om dit toe te voegen aan mijn behandelingen. In 2020 ben ik gestart met de opleiding tot IEMT practitioner. Doordat ik tijdens de training en intervisiebijeenkomsten verschillende sessies heb gehad, heb ik mogen ervaren hoe bevrijdend het kan werken. Ook zie ik in mijn praktijk de mooie en waardevolle effecten van het inzetten van IEMT.

Samenwerking

Ik heb de bewuste keuze gemaakt een solopraktijk te beginnen. In mijn eigen praktijk kan ik werken vanuit mijn hart en sta ik in mijn kracht. Desondanks ervaar ik contacten met collega’s zeker als een meerwaarde. Ik zit dan ook in verschillende intervisiegroepen. Dit om van en met elkaar te leren en dingen met elkaar te kunnen overleggen. Ook ben ik lid van en maak deel uit van het bestuur van de kaart van Son en Breugel. Het doel van deze stichting is het in kaart brengen van therapeuten, coaches en zorgverleners in Son en Breugel. De missie is de zorg toegankelijker te maken door samen te werken en waar nodig doorverwijzen naar andere professionals.

Beroepsvereniging

Ik ben lid van de VNRT (de beroepsvereniging van gekwalificeerde, zelfstandig werkende reflexzonetherapeuten), de RBCZ (een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg (artsen en therapeuten op HBO-niveau) certificeert en registreert) en van de IEMT Association. Verder sta ik ingeschreven bij KvK, nummer: 17250335.

Logo VNRT
Logo RBCZ
Logo IEMT Association

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Neem gerust contact met mij op.

Back To Top