skip to Main Content

Reflexzonetherapie gaat uit van het holistisch mensbeeld; lichaam en geest zijn één en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Massage van de voeten heeft dan ook zowel een lichamelijke als geestelijke werking. Het hele lichaam wordt weerspiegeld in de voeten en is behandelbaar via de voeten. Ben jij benieuwd wat reflexzonetherapie voor jou kan betekenen?

Reflexzonetherapie is een methode om het van nature in iedereen aanwezige zelfherstellend vermogen te activeren en ondersteunen. Het is een massagetechniek, die de disbalans in de mens opheft en het natuurlijk evenwicht helpt te herstellen. Het is geen vervanging van een reguliere behandeling maar kan een goede ondersteuning geven in het proces en versterkt het effect van andere therapieën. Ik kijk daarom naar jouw totale persoonlijke situatie.

Hoe werkt reflexzonetherapie?

Uitgangspunt bij reflexzonetherapie is dat op de handen, voeten en oren zich zones bevinden die corresponderen met alle organen en weefsels in het lichaam, de zogenaamde reflexzones. Door op deze punten, middels speciale technieken, met duim of vingers druk uit te oefenen, wordt de doorbloeding verbeterd en krijgt het lichaam kans afvalstoffen op te ruimen, waardoor de bijbehorende organen en lichamelijke functies beter in balans komen.

Hoe Werkt Reflexzonetherapie?

Wanneer kun je reflexzonetherapie inzetten?

Reflexzonetherapie valt onder de natuurgeneeskundige behandelingen. Binnen de natuurgeneeskunde ziet men ziekte als signaal van je lichaam dat je uit balans bent: ziek zijn is een verstoorde balans in de eenheid tussen lichaam en geest. Ziekte wordt gezien als een poging van het lichaam om de oorzaak van de verstoring van een gezonde balans op te ruimen en zo het natuurlijk evenwicht te herstellen. Reflexzonetherapie ondersteunt het lichaam om deze balans weer te herstellen.

De oorzaak van de disharmonie ontstaat vaak door verkeerde eetgewoontes, de levenswijze (stress, (nacht)rust, werk, fysieke activiteiten), omgevingsfactoren, enz. Vandaar dat er ook per persoon gekeken wordt naar de verbanden, zodat jij inzicht krijgt in de oorzaak van de klachten en zo zelf een actieve rol kan spelen bij het herstel.

Oosterse en Westerse geneeswijzen

Oosterse en Westerse geneeswijzen

De westerse medisch reguliere gezondheidszorg is van hoog niveau. De behandelingen bestaan echter vaak uit symptoombestrijding zonder dat het daadwerkelijke probleem wordt opgelost. Lichaam en geest worden los van elkaar gezien en benaderd. Men is vooral gericht op het denken. Hoofd en hart zijn losgekoppeld.

Reflexzonetherapie behoort tot de Oosterse geneeswijzen. Binnen de Oosterse geneeswijzen is het van belang dat lichaam en geest in balans zijn. Het een kan niet bestaan zonder het ander. Om goed te kunnen functioneren hebben we beide systemen nodig. Het is van belang dat er een balans is tussen hoofd en hart, tussen de mannelijke en vrouwelijke energie, tussen actie en rust, zodat we keuzes kunnen maken die hun basis vinden in heel ons wezen. Niet alleen op denken of alleen op voelen, maar op beide.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Neem gerust contact met mij op.

Back To Top